Vuxenpoängen trillar in

Ni undrar kanske hur sambolivet med Camilla går? Det har gått ett tag sedan jag var inne här och uppdaterade er. När jag skrev här senast skulle vi precis flytta ihop och köpa vår första bostadsrätt. Det gick två månader innan vi hittade vår drömlägenhet. Som jag skrev då är jag inte en sån person som är rädd för att kavla upp ärmarna om det behövs och Camilla tycker också om att fixa saker själv (vi är två riktiga hemmafixare antar jag) och därför valde vi till sist att satsa på ett renoveringsobjekt.

Byta fönster och renovera kök

Lägenheten är från sekelskiftet. En riktig dröm som tyvärr har förfallit under ett antal år. Det dåliga skicket på lägenheten gjorde att vi fick den till ett riktigt bra pris trots att den är hela 60 kvadratmeter.

Vi började med att byta fönster. Det är nämligen så att bostadsrättsföreningen redan hade planerat ett byte. Med nya fönster blev isoleringen i lägenheten bättre.

Efter bytet av fönster satte vi gång med en köksrenovering. Golv, luckor och spis skulle bytas ut. Det blev riktigt bra. Vi valde att måla en ganska mörkt grå färg i köket. Köksluckorna går i samma ton, men de är lite ljusare.

Vem tycker att det är kul att diska?


En sak som vi bråkade lite om under renovering: diskmaskin eller inte? Jag tyckte att det var självklart att vi skulle sätta in en diskmaskin (det fanns rör till det) men Camilla tyckte att det var onödigt eftersom att vi bara är två personer. Jag gav mig och det blev ingen diskmaskin…

Utöver bråket (eller diskussionen snarare) om diskmaskinen har vi faktiskt kunnat hålla humöret uppe under renoveringarna. Sambolivet är inte så dumt. Vi åker till jobbet ungefär samtidigt och kan äta frukost tillsammans. På kvällarna ser vi på tv. Ibland sticker vi iväg till gymmet. Det låter ganska trist när man skriver ner det så här man jag tycker faktiskt att det är riktigt skönt att vi har våra bestämda rutiner. På tisdagar käkar vi tacos och på lördagsmorgnar köpet vi hem bröd från bageriet. Det enda som kanske stör lugnet lite är att vi fortfarande inte har renoverat klart. Vi har behövt spara ihop pengar först.

Badrumsrenoveringen

Under den senaste månaden har vi börjat renovera badrummet. Vi har målat själva, men valde att ta in hjälp som kunde kakla om duschen och sätta in ett nytt handfat. Snart är det klart!

oktober 16, 2019

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *