Testa nya saker

Jag är en person som oftast gillar att testa nya saker. Det beror givetvis lite på vad det handlar om, men för det mesta är jag inte svår att övertala. Visst, när Camilla tog upp idén med att börja åka skidor var jag lite skeptisk, för jag har aldrig sett vitsen med vintersport, men jag gav det en chans ändå och det är jag glad för med tanke på hur kul det faktiskt var!

Till sommaren har jag och en polare planerat att testa en annan grej som blir helt ny för mig, nämligen att flugfiska. Jag har väl fiskat en del i mina dar men då med kastspö eller metspö, aldrig med flugspö. Jag tycker mest att det ser krångligt ut att stå och dra i en lina, men å andra sidan så gillar jag utmaningar och det där med att stå med vadarbyxor mitt i en fors och fiska ser helt klart härligt ut.

Älvdalen.

Hit ska vi och fiska!


Vi drar till Dalarna
Vi har faktiskt varit så seriösa med det här att vi har bokat in oss på en flugfiskekurs. Vi ska till Älvdalens Fiskecenter som ligger i Dalarna och bo där några nätter på campingen och flugfiska på dagarna. De har lite olika kurser i flugfiske som man kan läsa mer om på alvdalenfiske.com och vi ska gå en grundkurs. Sedan får vi se om vi går vidare med någon mer avancerad kurs eller går med på någon guidning eller så. Det beror helt på hur duktiga vi blir, och hur roligt vi tycker att det är.

Om jag känner mig själv och min polare rätt så kommer det i alla fall att bli en tävling i vem som lyckas få mest fisk, och för att få fisk så måste man ju liksom ta det på allvar och verkligen försöka bli bra på det. Det ska bli väldigt roligt!

mars 24, 2016

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *