Nu blir det köksrenovering

Nu är det äntligen dags att göra om köket från grunden. I princip allting ska bytas ut, från inredning till köksluckor till vitvaror. Det kommer att kosta en rejäl slant så klart, men det är det värt. Både spis och kylskåp sjunger i vart fall på sista versen, och vi vågar knappt tänka på hur mycket energi de slukar. Miljövänliga är nog inte precis rätt ord för dem… Men köket är slitet på nästan alla sätt och vis och det är, ärligt talat, inte speciellt roligt att vara i det. Det är ju definitivt fel när husets sunkigaste rum är köket – det borde ju vara precis tvärtom!

Vi har ännu inte bestämt hur vi ska göra med allting, även om vi valt vilket kylskåp och vilken spis vi ska ha, något som ju ändå måste sägas vara det viktigaste. Ett problem vi har är att hitta ett bra snickeri i vårt närområde som kan utföra själva renoveringsarbetet. Inte så att vi inte tror att det finns flera bra snickerier tillgängliga, utan mer att det är svårt att göra research och välja. Ett mindre kompetent snickeri kommer ju knappast att utannonsera att de är just mindre kompetent. Av någon anledning hävdar de alla att de är både bäst och billigast och allt sådant.

Självklart kommer vi att använda oss av det gamla knepet att ta in offerter från flera olika snickerier, men först måste vi ju sålla i urvalet lite mer. Ett litet problem är att vi gärna vill få allt ordnat så fort som möjligt, så att arbetet kan utföras när vi är borta på semester. Vi är inte helt säkra på hur lång tid renoveringsarbetet kommer att ta, men vi är nog inte helt ute och cyklar om vi tror att det kommer att vara jobbigt att bo i ett hus där vi inte kan använda köket.

juli 7, 2014

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *