En finurlig klämma

Det finns flera olika sorters klämmor, varav påsklämman är den överlägset mest kända och vanliga, i alla fall hos folk i gemen. I själva verket så är det så att den oftast helt enkelt bara kallas för en klämma, utan förledet ”pås-”. Men det är inte den enda varianten som finns på marknaden, utan det finns ett antal andra. Säckklämman, exempelvis, är till för lite mer rejäla doningar, som namnet antyder – säckar helt enkelt. Men den variant vi tänker ta upp här är en liten specialare, som alla som har ett eller flera husdjur kommer att vara intresserade av – skopklämman.

Skopklämman är helt enkelt en klämma med tillhörande skopa. Den må se lite lustig ut första gången man ser den, men tänker man bara efter lite så inser man snabbt vilka fördelar den har. När du ska utfordra husdjuren så kommer du alltid att ha en skopa nära till hands, utan att du behöver leta efter den. Den kan naturligtvis användas till annat än djurmat, självklart, men det är utan tvekan det mest uppenbara användningsområdet. En del kanske tycker att det är onödigt med en skopklämma, och det räcker med att använda en ”vanlig” skopa. Men efter att ha provat på att använda en ett tag så är det nästan omöjligt att byta tillbaka. Skopklämman blir helt enkelt snabbt oundgänglig.

Skopklämmor finns i olika storlekar, för att passa båd små, medelstora och stora foderförpackningar, och skopan har dessutom vanligtvis markeringar, så att det blir enkelt att skopa upp rätt mängd foder. Dessutom är det så praktiskt ordnat att om man bestämemr sig för att skopan är onödig, så är det enkelt att ta bort den. Då kommer man fortfarande att ha en klämma, som håller riktigt bra kvalitet. Vilket ju inte är så illa, det heller. Men det är skopan som gör skopklämman speciell.

september 16, 2014

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *