Dokumenterandet av verkligheten

Som skejtare är det viktigt att tänka på att dokumentera det man gör. Det är inte enbart till för att göra kolla filmer eller ta häftiga bilder, det är också väldigt bra eftersom att det ger en möjlighet att se hur man utför vissa saker, saker som kanske kan göras bättre. Med andra ord är bild och film viktiga verktyg för en skejtare, och då gäller det att man har rätt utrustning och rätt människor bakom kameran för att det ska bli bra. För det gör ju definitivt ingenting på det är bilder och filmer som blir riktigt, riktigt snygga. Jag har provat på två olika typer av fotografer när jag skejtat.

Nyhetsfotografen
Det här var riktigt roligt att prova på, eftersom att bilderna handlade mycket om att trycka av i rätt tillfälle. Det är det som var den stora behållningen med den här fotografen, eftersom att det var viktigt för oss att verkligen fånga ögonblicken, dels för at se detaljer i tricken, men också för att det ska bli snygga bilder. Det var visserligen så att bilderna blev fulla av detaljer, bra grejer som man kunde se och förbättra, men det fanns aldrig någon riktig känsla i bilderna. Det som nyhetsfotografen bommade var känslan och passionen till sporten, och det var verkligen synd. Det gjorde att jag inte kunde använda bilderna på hemsidor osv.

Bröllopsfotografen
Det här var en fotograf som verkligen förstod vad det hela handlade om. Det var konst från första början, och det gav mig bilder som verkligen andades skateboard. Det var roligt att se hur väl fotografen fångade det jag gjorde, men att det blev lite för mycket konst över det hela stod klart när man såg alla bilderna tillsammans. Det var mycket oskärpa, mycket avklippta bilder och så vidare. Bilder som var väldigt vackra, men fortfarande inte tillräckligt bra. Jag tror dock att bröllopsfotografen är rätt väg att gå, om de nu skulle vilja. En dröm är att få bröllopsfotografen Lena Larsson, för hon har precis det bildspråk som jag är ute efter med mina skateboardbilder. Det är väl dock högst tveksamt om hon ställer upp, med tanke på att fokus ligger på bröllop.

juli 17, 2015

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *