Dags att plocka vuxenpoäng

Min första egna lägenhet var en liten etta som jag hyrde när jag flyttade hemifrån. Sedan dess har jag hunnit med att flytta ett par gånger mellan olika lägenheter, och nu är det dags att ta det stora steget att köpa en bostadsrätt. Den kommer att bli min första egna lägenhet som jag äger, och det känns riktigt bra. Det finns ju många fördelar med att äga sitt boende, och då framförallt att man får bestämma mycket mer själv. I en bostadsrätt är man visserligen lite mer begränsad än man är i ett hus, men å andra sidan så finns det ju också en större säkerhet i att man inte själv behöver tänka på stambyte, takrenovering och allt det där som man måste ta eget ansvar för när man bor i villa.

Jag har varit på flera visningar och även varit med i en budgivning som jag tyvärr förlorade. Jag har ingen direkt brådska med att hitta boende utan det ska kännas rätt och uppfylla mina krav vad gäller läge, standard, storlek, pris och allt. Eftersom det är första gången jag letar bostadsrätt så finns det en hel del att tänka på som man inte behöver bry sig om när man ska hyra, och det känns lite läskigt med allt det nya, men det är samtidigt väldigt spännande att lära sig. Jag har varit i kontakt med Bostadsjuristerna i Stockholm för att få lite mer kött på benen när det gäller hur ett köpekontrakt ska vara utformat, vad man ska akta sig för, hur det fungerar med dolda fel och annat som kan vara bra att tänka på. Det handlar ju trots allt om en hel del pengar, och det känns skönt att ha proffshjälp så att man vet att allt går rätt till.

Trots att jag inte har bråttom att hitta en bostadsrätt så hoppas jag förstås ändå att jag snart gör det. Jag känner mig väldigt redo att ta det steget!

januari 23, 2015

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *