Att tänka på när du köper stängsel

stängselKöpa stängsel är inte det enklaste, och det finns många saker att tänka på. Det kanske viktigaste är då vad stängslet ska användas till. Ett viltstängsel har andra krav på sig än ett ”vanligt” stängsel. Detta är helt avgörande för vilken sorts stängsel man kommer att införskaffa, men inte det enda man bör tänka på. Här nedan följer några råd om saker och ting man bör hålla i åtanke när man ska skaffa sig ett stängsel (och tillhörande grind).

Hållbarhet
Ett stängsel ska helst hålla i många år utan att rosta, och utan att kräva överdrivet mycket underhåll. Här kan olika stängsel skilja sig rätt rejält åt, och det gäller att läsa på ordentligt för att kunna göra ett bra val. En indikation är hur lång rostskyddsgaranti tillverkarna ger.

Kostnad
Ett bra stängsel behöver inte kosta skjortan, och det lönar sig att kolla upp olika tillverkare och importörer. Man ska absolut inte välja första bästa, utan liksom vad gäller hållbarhet så lönar det sig mycket att läsa på och ta reda på fakta. Ett bra och snyggt stängsel kan bli mycket billigare än du kanske tror.

Automatisk grindöppnare
Det behöver inte kosta speciellt mycket extra med automatisk grindöppnare, och beroende på stängslets funktion och hur mycket det trafikeras så kan en automatisk grindöppnare vara en investering som är väl värd en lite extra kostnad. Automatisk grindöppnare är dock inte något som passar eller behövs till alla stängsel.

Sätta upp själv eller inte?
Frågan om man ska sätta upp sitt stängsel själv eller låta proffs sköta det hela kan till viss del besvaras av vilken sorts stängsel det är man tänker skaffa. Ett enkelt nätstängsel kan man ofta sätta upp själv utan större problem, medan ett smidesstaket är betydligt mer arbetskrävande. Är du det minsta osäker på om du klarar det på egen hand, så anlita någon som kan.

augusti 6, 2014

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *